Vårt fokus

Som aktiv eier og investor har vi fokus på innovasjonsdriv, gjennomføringskraft og lønnsom vekst.
Vi er en langsiktig eier som bygger stein på stein for å løfte selskap og investeringer til nye nivå. Vi har fokus på bærekraftige investeringer som skaper verdi for samfunn, selskapet, våre samarbeidspartnere og kommende generasjoner.

Bedriftsinvesteringer

Vi tar både minoritets- og majoritetsposisjoner og ønsker å være med å utvikle og ha langsiktig eierskap der vår industrielle kompetanse kan utgjøre en forskjell.
En forståelig konkurransesituasjon, gode og forståelige produkter og potensiale til å bygge en enda sterkere merkevare er viktig. Vi ser etter selskaper med positiv kontantstrøm og ledelse/eiere som ser verdien i og ønsker å jobbe sammen med oss. Vi jobber best med selskaper som også er spennende, interessante og givende å jobbe med. Se våre direkteinvesteringer under;
Jets Vacuum AS er et globalt selskap som utvikler, produserer og selger vakuumtoalett, vakuumsystem og renseløsninger. Med sin banebrytende teknologi vil Jets™ bidra til å beskytte planetens mest sårbare ressurser.
Investeringsår:
2018
Eierandel:
73%
Omsetning 2022:
572 MNOK
NordicNeuroLab er en globalt ledende aktør som utvikler og selger løsninger til MRI-scannere innenfor fMRI og pasient komfort. Selskapet er lokalisert i Bergen og har ansatte i USA, Tysland og Frankrike. Selskapet har nært samarbeid med Simens Healthineers, GE og Phillips.
Investeringsår:
2008
Eierandel:
64%
Omsetning 2022:
85 MNOK
Topcamp skal utvikle høykvalitets campingplasser og lede forvandlingen av campingbransjen til et moderne og lønnsomt reiselivssegment. Topcamp eier noen av Norges beste campingplasser med et rikholdig tilbud av aktiviteter og opplevelser innen kort rekkevidde.
Investeringsår:
2016
Eierandel:
10%
Omsetning 2022:
139 MNOK
MMC First Process er en globalt ledende leverandør av teknologi og systemløsninger til fiskeri- og akvakulturnæringen for håndtering, prosessering og kuldebehandling av levende fisk i form av avanserte sirkulasjonssystemer. Vår investering i MMC First Process er via Credo Invest nr. 17.
Investeringsår:
2019
Eierandel:
17% (indirekte)
Omsetning 2022:
955 MNOK
Made for Movement er markedsledende innenfor utvikling og leveranse av dynamiske stå- og gå-hjelpemidler for mennesker med store fysiske funksjonsnedsettelser. Hovedkontoret ligger i Skien, med datterselskaper i Tyskland, Sverige og UK, samt distribusjon i ytterligere 15 land. Vår investering i Made for Movement er via Credo Invest nr. 8.
Investeringsår:
2014
Eierandel:
24% (indirekte)
Omsetning 2022:
120 MNOK
Salvesen & Thams er et ledende og foretrukket investerings- og eiermiljø i Norge. Selskapet ble etablert i 1872. S&T er en langsiktig og aktiv eier som investerer i lønnsomme og bærekraftige selskaper med behov for støtte til ytterligere vekst og utvikling.
Investeringsår:
2021
Eierandel:
2,4%
Omsetning 2022:
Explore Equity er et private equity selskap som investerer i nordiske selskaper i partnerskap med eksisterende eiere. Som aktive eiere og ved bruk av teamets betydelige erfaring, søker Explore å skape verdier og støtte selskaper gjennom neste vekstfase i tett samarbeid med nåværende eiere og ledelse.
Investeringsår:
Eierandel:
Omsetning 2022:
Norselab er Norges ledende investeringsfond for industrirelaterte teknologiselskaper med positiv effekt på mennesker og miljø. Gjennom høy involvering i porteføljeselskapene bygger Norselab globale utforderere som skaper meningsfylt endring i tradisjonelle industrier.
Investeringsår:
Eierandel:
Omsetning 2022:
SNÖ investerer i visjonære gründere som leder tidlige, transformerende nordiske teknologiselskaper, og vi støtter dem på hvert trinn av deres globale vekstreise. SNÖ tar sikte på å styrke det nordiske økosystemet ved å legge til rette for deling av ressurser, talent, ideer og erfaringer i hele Norden, og ved å utnytte deres internasjonale nettverk for å støtte nordiske selskaper i deres globale ekspansjon.
Investeringsår:
Eierandel:
Omsetning 2022:

Tidligere investeringer

Med et investeringsteam med lang erfaring fra ulike bransjer og bedrifter er vi rigget til å jobbe aktivt med spennende utfordringer.
+
-

Stokke

Stokke er et globalt ledende merke innenfor utstyr til barn. Selskapet har røtter tilbake til 1932. I 1972 besluttet Kåre Stokke starte salg av Tripp Trapp stolen som er designet av Peter Opsvik. Det tok lang tid å innarbeide produktet på markedet og først i 1998 var salget over 100.000 pr år.

I 2003 besluttet Rune Stokke sammen med styret å fokusere på å utvikle Stokke til en global merkevare for barneprodukter. Stokke har utviklet en sterk produkt-portefølje og har salgsselskaper i Europa, Amerika og Asia. Fra 2003 til 2013 økte omsetning fra 300 MNOK til over 1100 MNOK med svært god lønnsomhet. Selskapet ble i 2014 solgt til NXMH i en strukturert prosess der Goldman Sachs ble valgt som rådgiver. Finn ut mer >

+
-

Wonderland

Wonderland er en av Skandinavias ledende aktør innen senger og madrasser. Wonderlands historie går tilbake til 1969 da bedriften Westnofa etablerte seg på Åndalsnes. Selskapet har vært eiet av Stokke familien fra etablering og frem til de ble solgt i 2004 til Foinco. Omsetningen i 2004 var på ca. 200 MNOK. Finn ut mer >

+
-

Fora Form

Fora Form er en av Skandinavias ledende leverandører av møbler til møteplasser. Fora Form sin histore starter i 1929 og gikk mange år under navnet Møre Lenestolfabrikk og endret senere navn til Møremøbler. Stokke familien kjøpte Møremøbler på 1990 tallet sammen med Vatne Møbler og virksomhetene ble slått sammen og endret navn til Fora Form. Selskapet ble delvis solgt til Credo Partners i 2007.

I 2013 ble selskapet kjøpt av Lammhults i Sverige. Omsetningen i 2013 var på ca. 140 MNOK. Finn ut mer >

+
-

Varier

Varier sin historie har røtter i Stokke fra 1932. Rundt 1975 ble de første Balans stolene lansert og Stokke Fabrikker valgte i 1979 å fokusere på ergonomiske møbler og bygget opp egne salgsselskaper i Europa gjennom 1980 og 1990 tallet.  

Som ledd i beslutningen om å fokusere på barneprodukter, ble Varier delvis solgt til Credo Partners i 2006. Omsetningen i 2006 var på ca. 135 MNOK. Finn ut mer >

+
-

Optimar

Optimar er et globalt ledende selskap innenfor fiskehåndtering. Selskapet ble kjøpt med 51% av Credo Invest Nr 7 AS og Stokke Industri var investor og eide indirekte ca 10% av Optimar. Selskapet ble i 2017 solgt til Haniel i Tyskland. Omsetningen i 2017 var på ca. 1100 MNOK. Finn ut mer >

Eiendom

Vi har både yield eiendom og utviklingseiendom i vår portefølje. Utviklingseiendom driver vi sammen med solide partnere som vi jobber langsiktig med.

Inkognitogaten 16

Inkognitogaten 16 ble bygget i 1873 etter tegninger av arkitekt Paul Due. Eiendommen benyttes i dag som kontor for Stokke Industri, og ble rehabilitert sist gang i 2016-2018.
Investeringsår:
2016
Eierandel:
100%
Omsetning 2022:

NMK Næringseiendom

NMK Næringseiendom eier en moderne kontoreiendom på ca 39.000 m2 i Ålesund. Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) er en del av Campus Ålesund, som er et av landets mest innovative og høyteknologiske kompetansemiljø innenfor det offentlige, akademia og næringsliv. Selskapet ledes av Kaj Westre og Leif Arne Langøy er styreleder.
Investeringsår:
2019
Eierandel:
30%
Omsetning 2022:
77 MNOK

Viridis Gardermoen

Viridis Gardermoen eier en utviklingstomt på ca 50 mål i Ullensaker kommune i nærheten av Oslo Airport City og Coop sitt hovedlager på Gardermoen. Det er inngått avtale med Møller Bil om å bygge fremtidens bilbygg på deler av tomten. Det er fortsatt ledig areal til andre leietakere på tomten. Viridis er et samarbeidsselskap med Møller Eiendom AS som eier 60%.
Investeringsår:
2020
Eierandel:
40%
Omsetning 2022:

Aurora Eiendom

Aurora Eiendom investerer i, drifter og utvikler ledende kjøpesentre med attraktive beliggenheter og et spennende tilbud av butikker og tjenester.
Investeringsår:
2021
Eierandel:
5%
Omsetning 2022:
448 MNOK

SGF

SGF søker primært etter eiendom med utviklingspotensiale samt entreprenørvirksomheter hvor deres kompetanse kan skape merverdier i samspill med andre erfarne partnere. Selskapet eies i partnerskap med de ansatte i SGF og ledes av Morten Grongstad, tidligere konsernsjef i AF Gruppen.
Investeringsår:
2021
Eierandel:
46%
Omsetning 2022:

Andre investeringer
inkluderer

Ladejarlen Utvikling
Trondheim Areal
Bjørnsonshage I og II
Oslo Opportunity
Villaservice Feltutbygging

Tidligere investeringer

Vi har vært involvert i ulike eiendommer de siste årene. Sammen med Møller Eiendom solgte vi Coops automatiserte lagerbygg ved Gardermoen i 2021. Les mer >
+
-

Portal Skøyen

Portal SkøyenAS eier en renovert kontoreiendom på Vækerø i Oslo med god eksponering mot E18.Eiendommen har et areal på ca 24.000 m2.. Eiendommen ble kjøpt sammen med Backeog Farvatn, og ble solgt til det svenske eiendomsfondet Genesta i mai 2022.

+
-

Gardermoen Log Invest

Gardermoen Log Invest AS eier Coop sitt sentrallager i Norge. Eiendommen er på 85.000 m2. Den ble opprinnelig kjøpt i 2014 sammen med Møller Eiendom og eiendommen var da på 52.000 m2. Eiendommen ble utvidet med 33.000 m2 i 2020/2021 og solgt til NREP i februar 2021 med en brutto eiendomsverdi på 3 mrd. kroner. Møller Eiendom eide 60% og Stokke Industri eide 40%.

+
-

Ventrupparken Logistics

Ventrupparken Logistics AS eier et lager i Greve, Danmark, på ca 60.000m2. Stokke Industri Eiendom og Lerka Eiendom kjøpte hver en andel på 25% i 2016 og eiendommen ble videresolgt i 2020.

+
-

Postnord

Postal Logistics Denmark AS bygget to logistikk eiendommer til PostNord på til sammen 55.000 m2 i Køge rett utenfor København i Danmark. Selskapet ble kjøpt i 2016 av Stokke Industri Eiendom med 50% og Lerka Eiendom med 40%. Etter at byggene var ferdig, ble selskapet videresolgt i 2018.

+
-

Forskningsparken

Forskningsparken i Oslo ble delvis kjøpt i 2016 sammen med Lerka Eiendom. Det var byggetrinn I og II som ble kjøpt. De utgjør selve hjertet i eiendommen og består blant annet av inngangsparti, kantine og Start-up Lab. Eiendommen ble videresolgt i 2016/2017.

Finans

Finansporteføljen forvaltes i samarbeid med Gabler med investeringer i likvide fond som igjen forvaltes av ledende fondsmiljø i Norge og utlandet. Porteføljen er inndelt i en langsiktig aksjeportefølje og i en kortsiktig likviditetsportefølje og utgjør totalt ca 35% av verdijustert egenkapital.